Stukkie 3: De Maand van de Spiritualiteit

DE MAAND VAN DE SPIRITUALITEIT

Kijk de komende dagen bij het oversteken niet alleen naar links en naar rechts, maar ook omhoog. Het is de Maand van de Spiritualiteit.

Een zwever is als een tram: heeft altijd voorrang en is veel stiller, en dus gevaarlijker, dan de gemiddelde auto. Het is niet moeilijk om er een te missen en met hoofdletsel in het ziekenhuis te belanden, vooral als de zwever verzuimt zijn klankschaal te gebruiken om argeloze voetgangers te waarschuwen.

De Maand van de Spiritualiteit duurt twee weken. Het is niet helemaal duidelijk of dat wijst op luiheid of op een rotsvast vertrouwen in de kracht van de meditatie. Twee weken zijn genoeg, denkt de organisatie misschien, de wereld zal daarna voorgoed verbeterd zijn.

De openingsmeditatie, op het Museumplein in Amsterdam, was helaas geen onverdeeld succes. Na een half uur zaten alle deelnemers, hoewel stuk voor stuk voorzien van het verplichte weerzinwekkend blije gelaat, nog gewoon op het halfbevroren gras, tot op het bot verkleumd en net zo zwaar en lijfelijk als altijd. Niemand had zich ook maar één centimeter verheven. Dat kan natuurlijk aan de geestdodende eigenschappen van het Museumplein liggen, maar het baarde de organisatie toch enige zorgen.

Want de Maand is niet zomaar een stunt, een losse flodder, dat blijkt uit alles. Van de bijbehorende website: Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat wanneer ongeveer één procent van het aantal inwoners bewust stilte ervaart er vervolgens meer harmonie, coherentie en flow in de hele stad ontstaat.

Zo. Die zit. Die flow is misschien wat dreigend, in de hele stad nog wel, maar verder klinkt dat toch als goed nieuws. Onbegrijpelijk nieuws, maar goed nieuws.

En anders, als het niet vanzelf gaat, is er nog de Authenticiteits Workshop. Ontdekken en transformeren van blokkades op elk niveau. Ook voor wie denkt nergens last van te hebben. Het is een goede ruil: een verwaarloosbaar bedragje (250 euro) voor een stuk of wat blokkades waarvan je niet wist dat je ze had. En dat die blokkades dan getransformeerd worden. Waarin, dat merk je nog wel, dat is een verrassing.

Maar kijk dus uit op straat. Let vooral op aan het eind van de laatste dag van de Maand, als de verzamelde zwevers met z’n allen, als één man, weer uit de lucht vallen.

2 gedachten over “Stukkie 3: De Maand van de Spiritualiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s