Maar zingend, de recensies van de laatste weken

Maar zingendDe oogst van de laatste weken:

  • Prachtige recensie op Cobra.be, door Paul Demets. “Ik vind Mark Boog een van de belangrijkste dichters van deze tijd, omdat hij zelfbevraging en existentiële kwesties in een erg persoonlijk, voor elke mens herkenbaar discours vol twijfels en bedachtzaamheid weet te gieten. En omdat hij de humor niet schuwt.”
  • En een hele mooie op De Contrabas, door Bouke Vlierhuis. “Deze nieuwe bundel is, om het maar even kort samen te vatten, heel erg goed.”
  • De Biblionrecensie, door T. van Deel. “Boog is als dichter niet onderschat, maar hij mag gerust tot de allerbeste en productiefste dichters van nu worden gerekend. Hij heeft zijn eigen dichterlijke toon gevonden en in deze bundel meesterlijk uitgewerkt.”
  • Luuk Gruwez in De Standaard, over het gedicht De dichters. “Er zit veel mysterie in deze verzen, voornamelijk doordat in het ongewisse wordt gelaten welk tuig van de richel de dichters in zijn macht heeft.”
  • Uiterst merkwaardige bespreking in de Poëziekrant (niet online), door Hedwig Speliers. Inclusief korte cursus enjambementgebruik. “Ik zie wat ik zie: de versregels zijn echt, de verdeling in strofen is echt.”
  • Ricco van Nierop op de Recensent: “Maar zingend is een welkome aanvulling op het al rijke oeuvre van Mark Boog. Dankzij de liefde voor het leven, die tussen de ironische en donkere regels door te lezen is. Dankzij de relativering en zelfspot van de dichter zelf.”
  • En Albert Hogeweij, op Literair Nederland, met een goede tip: “Laat deze bundel niet ongelezen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s